søndag den 4. september 2011

Den dér livstilsændring

DSC01933.JPG_effectedDSC01936.JPG_effected

Har været på så mange slanke -og “prøv at leve sundere” kure at jeg ikke engang tror at der findes et tal for det. I kender det nok – at starte på slankekur hvér søndag aften. Og holde den lige indtil mandag eftermiddag. Men, efter en gymnasietid som belønnede mig med et par ekstra kilo og at have døjet med min hud i lang tid, har jeg besluttet mig for at nu skal det være!

Jeg har aldrig døjet med overvægt, men har dog heller aldrig været nogen sylfide, men jeg kunne godt ønske mig at behandle min krop langt bedre end jeg har gjort i lang tid. For min egen skyld kalder jeg det derfor heller ikke en slankekur overfor mig selv, men derimod en livstilsændring. Som helt basalt bare går ud på at spise sundere og dyrke lidt motion.

Indtil videre går det egentlig meget godt. Rent madmæssigt startede jeg med at holde op med at spise så meget sukker og usundt i hverdagen. På mit job har vi f.eks. flere fællesmorgenmad i løbet af ugen, og da jeg startede derude slugte jeg uden samvittighedsnag et stykke wienerbrød eller andet snask. Sådan noget har jeg aldrig tænkt over, for det er ikke noget jeg har kunnet se på min krop før nu. Så derfor har jeg skåret enormt meget ned på sukkerindtaget og det har faktisk været nemmere end jeg troede! Jeg er også begyndt at spise morgenmad, noget jeg ikke har gjort siden jeg var omkring 13 år, og blevet bedre til at spise grøntsager og frugt som mellemmåltider i løbet af dagen. Og nu er mit næste mål at skære ned på kulhydraterne som ris, pasta, kartofler og brød, og ikke spise de madvarer ved hvert eneste måltid.

Så er der jo motionen, som jeg nu også er startet på. Fra i torsdags af, vel at mærke. Har nu været i motionscentret to gange! Og det er altså rimelig stort for mig. Selvom jeg kun har været nede og træne to gange, så har jeg allerede en meget bedre mavefornemmelse end f.eks. sidste gang jeg var medlem. En af grundene kan være at degang gik jeg i gymnasiet og havde bare ikke overskuddet, hvorimod jeg nu her i mit sabbatår i langt højere grad har tiden og overskuddet til at gøre de ting jeg har lyst til, hvilket bare giver lige den ekstra energi.

Det her kommer måske til at lyde lidt over the top, men jeg tror egentlig også grunden til at det indtil videre går rigtig godt, er at jeg rent mentalt er meget mere afklaret med “projektet”. Jeg gør det ikke af udseendsmæssige grunde, men derimod mere af sunhedsmæssige grunde, og et ønske om at behandle min krop bedre. Det synes jeg ligger et langt mindre pres på mig selv, frem for at pace mig selv frem ud for den forudsætning at den specifikke dato skal jeg kunne passe de og de jeans.

- Reelt set var denne lange smøre slet ikke hvad indlægget skulle handle om, men nu kom jeg alligevel til at skrive om mit livstilsprojekt, og måske det kan inspirere nogen til selv at tage deres livstil op til overvejelse? Jeg vil gerne skrive mere om det, hvis det kunne være af nogen interesse.

Nej, det indlægget egentlig skulle handle om var at jeg i forbindelse med min nyfundne glæde for motion, har investeret i noget nyt træningstøj. Ved et tilfælde blev det alt sammen fra Nike, og jeg er virkelig glad for det. Skoene er fede, synes jeg, med den vilde neonfarve og trøjen er super lækker at træne i , fordi den er fra Nike’s Dry-Fit linie, og bliver ikke våd og klam når du træner. 

Faktisk så nyder jeg virkelig at have noget lækkert at træne i, det gør det da bare lidt sjovere!

11 kommentarer:

Line sagde ...

Super inspirerende indlæg, bare giv den gas! :)

Edotw sagde ...

Jeg ønsker dig held og lykke med tiltaget! Med din motivation, skal det nok gå :)

Emma sagde ...

Hej Johanne :)
Nu har jeg fulgt dig i et stykke tid (blev solgt første gang jeg så din blog) og jeg synes virkelig du virker så super sød og rar!
Forstår godt, at du har lyst til at gøre noget godt for din krop, for det giver bare den BEDSTE følelse i maven når man spiser sundt og dyrker motion. Så jeg siger bare THUMBS UP herfra, og håber virkelig, at du hænger i resten af dit liv, og ikke bare et par måneder!
Held & Lykke! :-)

Anonym sagde ...

Du skriver du har haft problemer med din hud - går ud fra du mener bumser. Derfor tænkte jeg om du har prøvet nogle piller mod det? Det hjælper virkelig!

Anonym sagde ...

Fedt! Held og lykke! :-)

MariaDue sagde ...

Hvor er det fedt. Held og lykke med det. Jeg er også begyndt at løbe minimum to gange om ugen og så træner jeg dans hver torsdag :)

Vil følge din livstilændring og få inspiration.

Anonym sagde ...

Nu du siger at du gerne vil skære ned på pasta, ris osv. så er byg og spelt et vildt godt alternativ! Det har rigtig meget smag så man behøver ikke pesto eller andet oven på, og så indeholder det mange proteiner(-;
Til morgenmad ville jeg anbefale skyr, græsk yoghurt eller fromage frais med frugt eller hvad du nu har lyst til, det indeholder nemlig også mange proteiner. Man har brug for mange proteiner for det er det der mætter.

Anonym sagde ...

FEDT! og lidt sjovt, for jeg sidder netop lige nu i de sammen tanker - eller har gjort det hele ugen, og nu var det her indlæg bare lige det sidste skub, jeg mangler. Så nu vil jeg også behandle mig selv bedre! hurra for sund og rigtig mad - og motion, der gør en glad! bliv endelig ved med at opdatere på din nye livsstil! :-)

/Tanja

Othilia sagde ...

fint og inspirerende indlæg ! vil følge din blog inden længe (det vil sige når mit net ikke fucker med mig;-)) håber kommentaren kan blive sendt..
kig endelig forbi min relativt nye blog; http://othiliasblog.blogspot.com/
- othilia

Camille sagde ...

WOW er helt vild med din blog!

http://www.thenotebookblogspot.blogspot.com/ kig forbi

Anonym sagde ...

for et par uger siden besluttede jeg også at nu skulle det være. nu skulle det være at jeg bare lige skulle smide de 5 kilo, for sommerferien. Jeg er faktisk blevet utrolig klog på kost. Mange tror at det kun er slik, sodavand og sukker man skal undlade, men det er det langt fra! hvis man holder sig fra, hvidbrød, knækbrød, ris og pasta går det lyn hurtigt!!! man skal selfølgelig også nyde noget en gang i mellem, men jeg har vænnet mig til at i hverdagen spiser jeg youhurt med frugt til morgenmad, til frokost sugbrød med æg eller lign og til aftens mad salat og kød og sjællent katoffler. Det er faktisk slet ikke så svært, man vænder sig hurtigt til det! mit problem var også a t jeg tit kunne spise 6 frugter om dagen og det er jo alt for meget, man skal spise 2 frugter og 4 grøntsager! ikke 6 frugter,.. det troede jeg bare...